VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Miért van szükség C-vitaminra?


2022-08-15

Miért van szükség C-vitaminra?


Miért van szükség a C-vitaminra a szervezetünk számos rendszerében?

Tulajdonságai azon a képességén alapulnak, hogy számos, az anyagcserénkben nélkülözhetetlen kémiai reakcióban segít. Aktiválja a kollagén - bőrünk, csontjaink, fogaink és hajunk alapvető építőköve - előállításához szükséges enzimeket. A C-vitamin által aktivált enzimekre szükség van a hormonok előállításához is, különösen azokhoz, amelyek segítenek a stresszre való reagálásban, valamint az idegsejtek közötti jeleket továbbító vegyi anyagok előállításához.

A C-vitamin jól ismert arról, hogy segít ellenállni a fertőzéseknek, például a náthának, de hogyan?

Immunrendszerünknek nagy az energiaigénye a sejtek állandó szaporodása miatt. A kutatások azt is kimutatták, hogy alapvető szerepe van abban, hogy az immunsejtek képesek legyenek elpusztítani a baktériumokat, és utána felépülni, valamint abban a kémiai jelátviteli útvonalban, amely az immunrendszer sejtjeit a test azon területére vonzza, ahol szükség van rájuk.

C-vitaminra szükség van a saját antioxidánsaink előállításához, hogy megvédjenek minket a sejtkárosodástól, és így biztosítsák sejtjeink megfelelő működését - ez különösen fontos az immunrendszerünk sejtjei számára.

100 g homoktövis bogyó 10-szer annyi C-vitamint ad, mint egy narancs!

Forrás: https://www.britishseabuckthorn.com/blog/

#