VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Miért hasznos az időseknek a homoktövis?


2022-03-22

Miért hasznos az időseknek a homoktövis?


A homoktövisben található antioxidánsok segítenek kezelni az olyan problémákat, mint a vérrögök, a magas vérnyomás és koleszterinszint.

A homoktövisben található fenolos vegyületek (flavonoidok, kempferol, kvercetin, izorhamnetin) daganatellenes hatást fejtenek ki és értékesek a rák megelőzésében és kezelésében. A homoktövisben található C-vitamin karotionidok ígéretes tényező a rákos sejtek gátlásában. Létfontosságú szerepet játszik a mellékhatások kezelésében, étvágy-, vese-, májfunkciók javulásában.

Érelmeszesedés ellen hat, és az öregedést is lassítja antioxidáns-tartalmának köszönhetően, halványítja az öregségi foltokat, csökkenti a ráncokat, reumás betegségek kiegészítő kezelése lehet, normalizálhatja a koleszterinszintet.
A homoktövisolajban lévő B12-vitamin segít az állapot kezelésében, és az agyműködés serkentésében. A B12-vitamin segít javítani a kognitív hanyatláson.

A benne lévő omega- és zsírsavaknak köszönhetően hatásosan kezeli ezt az állapotot.
A homoktövis csökkentheti a menopauza idején jelentkező hüvelyi szárazságot. Kutatások szerint ez leginkább a benne lévő Omega-7 zsírsavnak köszönhető. Hatékony a menopauzális nők hüvelyi egészségének megőrzésében, olajának használatával csökkenthető a vaginális epithelium elvékonyodása. A benne lévő fitoösztrogének hatékonyak a hőhullámok leküzdésében.

#