VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Miért hasznos a férfiaknak a homoktövis?


2022-03-22

Miért hasznos a férfiaknak a homoktövis?


A homoktövis magas antioxidáns-tartalmú. Számos tanulmány bizonyítja a férfiak egészsége és az antioxidánsok fogyasztása közötti kapcsolatot.

Az antioxidánsokat és kartenoidokat tartalmazó ételeket fogyasztó férfiaknak kevesebb húgyúti egészségügyi tünetük volt. Mint tudjuk, a homoktövis tele van természetes karotinoidokkal és antioxidánsokkal.

Végül egy tanulmányban férfiak egy csoportját követték nyomon, akik megpróbálták teherbe ejteni a feleségüket. Az antioxidánsokat szedőknek nagyobb esélyük volt arra, hogy partnerükkel egészséges terhesség alakuljon ki.

Mérsékli a fáradtságot, és csökkenti az izomfájdalmakat. Egyik összetevője a Myrcetin, amit kutatások alapján erősebb gyulladásos daganatoknál, mint például a hasnyálmirigy és a prosztatarák, használnak.

Aki rendszeresen edz vagy valamilyen mozgást folytat, akarva akaratlanul is szed össze kisebb-nagyobb sérüléseket, nos itt egy kiváló új alternatíva, hogy benyúlj a természet patikájába. Az érelmeszesedés folyamatának megelőzésében jelentős hatása van. Ez különösen elhízott, magas vérnyomással rendelkező középkorú és idősebb férfiak számára fontos.

#