VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Mellékhatások a homoktövis szedése során


2022-07-12

Mellékhatások a homoktövis szedése során


A homoktövisolaj használatának van néhány mellékhatása. Ezek nagyrészt a homoktövis erős vegyületeinek és hatásának köszönhetőek, nem feltétlenül a velejáró toxicitásnak.

Műtét

Ha a közeljövőben műtétre kerül sor, kerüld ennek az olajnak a használatát a beavatkozás előtt és után. Az olaj véralvadásgátló jellege komplikációkat okozhat a gyógyulásban, és az egyéb vegyületek különböző módon kölcsönhatásba léphetnek az érzéstelenítéssel.

Vérnyomás

A vérnyomás csökkentése általában jó dolog, de a homoktövisolaj esetében, ha már használsz magas vérnyomás elleni gyógyszert, a kombináció veszélyesen alacsony vérnyomásszintet eredményezhet.

Bőrirritáció

Mint minden erős hatású olaj esetében, az érzékeny bőrűek helyi gyulladást, viszketést vagy bőrpírt tapasztalhatnak. A legjobb, ha kis mennyiségű olajat viszünk fel egy bőrfoltra, és várunk néhány órát az esetleges negatív reakciókra. Ha nem jelentkezik ilyen, akkor használd az olajat egy nagyobb területen.

Terhesség

A kutatások korlátozottak a terhesség alatti használatot illetően, és bár az olajnak nincs ismert toxicitása, a legtöbb szakértő azt javasolja, hogy terhesség és szoptatás alatt kerüld az olajat, vagy kifejezetten beszélj orvosoddal, mielőtt az olajat az egészségügyi kúrájához hozzáadnád.

#