VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Gyomorfekély kínoz vagy emésztőszervi problémád van? Próbáld homoktövissel!


2022-06-28

Gyomorfekély kínoz vagy emésztőszervi problémád van? Próbáld homoktövissel!


Az egészségesen működő emésztőrendszer az általános jó egészség egyik sarokköve. Modern korunkban azonban ez a kényes rendszer könnyen felborul, ami sokféle rendellenességhez vezet. A bélben lévő sejtmembránok egyik feladata, hogy elválasszák a szervezet számára szükséges egészséges tápanyagokat a méreganyagoktól és a használhatatlan ételmaradéktól. A sejtmembránok hibás működése esetén a véráramba kerülő méreganyagok azok, amelyek emésztési problémákat okoznak.

A homoktövis magolaja rendkívül gazdag Omega-zsírokban - különösen a kevéssé ismert Omega 7-ben (palmitoleinsav). Az Omega 7 jelentős szerepet játszik a gyomor-bélrendszer szerkezetének és épségének fenntartásában. Ez segíthet a székrekedésben szenvedőknek.

Egy másik emésztési probléma, amelyet a homoktövis enyhíthet, a gyomorfekély. Egy tanulmány kimutatta, hogy a homoktövis bogyóból nyert olaj enyhítette a fájdalmat és felgyorsította a gyomor- és nyombélhámszövet és a nyálkahártya helyreállítási folyamatát. E tanulmány szerint a homoktövis komplex Omega-tartalma, valamint karotinoid-, növényi szterol- és tokoferol-összetevői mind hozzájárulnak az emberi emésztőrendszer támogatásához.

#