VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Gyakori kérdések a homoktövissel kapcsolatban


2022-02-22

Gyakori kérdések a homoktövissel kapcsolatban


1) Vannak-e mellékhatásai a homoktövis szépség- vagy egészségmegőrzésre való használatának?

A homoktövis általában elég biztonságosnak tekinthető a bőr, a haj és az egészség szempontjából. Magas vérnyomásban szenvedő emberek azonban nagyon ritka esetekben panaszkodtak duzzanatra, fejfájásra, szédülésre és szívdobogásra túlzott használatakor.

2) A homoktövisolaj jó a ráncok ellen?
A karotinoidokban és zsírsavakban gazdag homoktövisolaj képes mélyen behatolni a bőrbe és belülről táplálni azt. A szervezetedben lévő szabad gyökök károsodása ellen is harcol - ami segíthet az öregedés olyan jeleinek, mint a ráncok, finom vonalak és öregségi foltok távol tartásában.

3) A homoktövisolaj gombaölő hatású?
Igen, a homoktövisolaj természeténél fogva gombaellenes, és a bőrön lévő felületi sebek és fertőzések fertőtlenítésére használható. A nyílt sebek önkezelése azonban nem ajánlott, és az olajat mindig természetes alternatívaként, szakértő irányítása mellett kell használni.

4) Keverhetem a homoktövisolajat más olajokkal?
Igen, a homoktövisolaj kombinálható más illóolajokkal, hogy javuljon a hatékonysága. Néhány népszerű olaj, amelyet a ragyogó arcbőr érdekében keverhetünk vele, a jojobaolaj, a teafaolaj, a csipkebogyóolaj és a szőlőmagolaj. Argánolajjal keverve a keverék hatékony fejbőrmasszázs olajként használható az egészséges hajért.

5) Milyen íze van a homoktövisnek?
A homoktövis bogyói fanyar ízűek, savanykás narancs és mangó ízjegyekkel. Ezért a gyümölcsből készített italok hűsítő és édes turmixok formájában készülnek, hogy könnyebben fogyasztható legyen.

#