VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Diabétesz, ekcéma, sebgyógyulás ellen homoktövissel


2022-02-14

Diabétesz, ekcéma, sebgyógyulás ellen homoktövissel


Ekcéma

Régebbi tanulmányok szerint a homoktövis-kiegészítők segíthetnek az ekcéma kezelésében. A Journal of Nutritional Biochemistry című folyóiratban 1999-ben megjelent tanulmányban például 49 ekcémában szenvedő emberen tesztelték a homoktövis olajá A kutatók jelentős javulást tapasztaltak azoknál, akik négy hónapon keresztül naponta szedtek étrend-kiegészítőket.

Sebgyógyulás

Az állatokon végzett kutatások arra utalnak, hogy a homoktövis helyileg alkalmazva elősegítheti a sebgyógyulást. A Food and Chemical Toxicology című szaklapban 2009-ben megjelent tanulmányban például a tudósok felfedezték, hogy a helyileg alkalmazott homoktövismagolaj segítette az égési sebek gyógyulásának felgyorsítását patkányoknál.

Cukorbetegség

A European Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban 2010-ben megjelent kis tanulmányban a kutatók megállapították, hogy a homoktövis segíthet kordában tartani a vércukorszintet és védelmet nyújt a 2-es típusú cukorbetegség ellen. A tanulmány szerzői 10 egészséges, normál testsúlyú önkéntes bevonásával végzett kísérlet során megállapították, hogy a homoktövis bogyók étkezéshez való hozzáadása segít megelőzni az étkezés utáni vércukorszint-emelkedést.

#