VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Vitaminbomba csodabogyó


2021-02-18

Vitaminbomba csodabogyó


A-vitamin: Fontos szerepet játszik a látás egészségének megőrzésében, de erősíti a bőrünk, a hajat és a fogakat is.

C-vitamin: Legfontosabb előnye, hogy hihetetlen mértékben képes energetizálni a szervezetet. Az immunrendszert megerősítve ezt a vitamint a legkülönfélébb betegségek kezelésére és megelőzésére fel lehet használni.

B1-vitamin: Létfontosságú enzimek működéséhez szükségesek, melyek a sejtek anyagcseréjében vesznek részt.

B6-vitamin: Különböző problémákat lehet vele kezelni, lehet pl. szív- és érrendszeri elváltozások esetén használni, hatékonyan enyhíti a depresszió tüneteit, az álmatlanságot, asztmás rohamokat, a premenstruációs szindróma tüneteit és alkalmas az alagút-szindróma kezelésére.

E-vitamin: Az E-vitamin védi a szívet, ugyanis szabadgyök-fogó hatása védi a szív koszorúereit (ez a szívizmokat vérrel ellátó ér) a károsodásoktól, így kevésbé alakul ki érelmeszesedés. A vérlemezkék összecsapódását, vagyis a vérrögképződést gátolja, ezzel véd a trombózis, a szívroham és a szélütés kialakulása ellen is.

K-vitamin: A K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozó tényezője, ám jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját, egyes kutatások szerint pedig a csontok felépítéséhez is szükséges.

A homoktövis rengeteg vitamint, továbbá béta-karotin is tartalmaz. Utóbbit a szervezetünk át tudja alakítani A-vitaminná, aminek következtében pozitív hatással van a szemünkre, a bőrünkre és a nyálkahártyáinkra.

Ezen kívül azon növények csoportjába tartozik, melyekben B12 is található. Ez azért nagyon különleges, mert ez az anyagcsere folyamatokban fontos szerepet betöltő vitamin zömében csak állati eredetű élelmiszerekben fedezhető fel.

Kiemelkedő koncentrációban, a citrom C-vitamin tartalmánál tízszer nagyobb dózisú aszkorbinsavat tartalmaznak a savanykás gyümölcsök.

A homoktövisnek magas az E-vitamin és esszenciális zsírsav tartalma is, ezért a homoktövis termését nemcsak nyersen, ital, vagy gyógyászati készítmény formájában fogyaszthatjuk, hanem remek alkotórésze a kozmetikumoknak is.

Forrás

#