Hangsúlyt kapnak a "vérhígító" hatású és érvédő élelmiszerek a jelenlegi "néma" járványos időszakban.
A teljesség igénye nélkül néhány példa: pirosszőlőhéj- és mag (rezveratrol és proantocián forrás), homoktövis termékek (lé, magolaj, húsolaj), általánosan a bogyósok (áfonya, ribiszke, homoktövis, málna, szeder, goji) és a színes növények (citrusok, cékla, sárgarépa, lilahagyma, pritamin- és kápia paprika, paradicsom) jelenleg igen fontossá válnak.
Ezeken felül az omega-3 zsírsavakban és flavonoidokban gazdag növényi olajok (pl.: lenmag-, dió-, szőlőmag-, homoktövismag-, repce-, kendermag-, ligetszépe, málnamag- vagy köménymagolaj) szintén csökkentik az alakos elemek viszkozitását és a vérrögképződést.
Néhány ok, amiért megéri elkezdeni a homoktövis-kúrát!
A homoktövis hatóanyagai javítják a szervezet védekezőképességét, gyógyítják a gyomor- és nyombélfekélyt, az égési- és fagyási sebeket, a bőrfertőzéseket és a fogínygyulladást, gátolják egyes rákos daganatok növekedését, enyhítik a sugárterápia okozta károsodásokat, segítenek a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában, csökkentik a röntgen- és radioaktív sugárzás okozta károsodásokat, és védik a májat.
Fokozzák az anyagcserét, zsíroldó hatásuk van, így segítenek az optimális testsúly megtartásában.