Tudjátok, milyen a homoktövis szüretelése?
Brutális! Miért?
Mert az ágak tele vannak tüskékkel, amitől szüret végén úgy nézünk ki, mintha egy igazi horrorfilmből léptünk volna elő, jó véresen, szétfröcskölve.
A bogyók se könnyítik meg a munkánkat, ugyanis eléggé ragaszkodnak helyükhöz, erőszakosan kell megszabadítanunk az ágtól!
De tudjátok.. mindent az egészségért!
A homoktövis gyümölcsszüret igazán macerás. A hagyománytisztelők egyesével, kézzel szedegetik, a leleményesek a metszőollóval leoperált ágacskákról kisollóval csipegetik le a bogyókat, a technika barátai pár órára ágastól berakják a fagyasztóba, így könnyen le lehet pergetni a szemeket, azok nem törnek, nem engednek levet.
A leszedett sárga bogyók mennek a mélyhűtőbe.
Megéri tűrni és kitartani! Igazi csodatermékek születnek belőle! Ugye?