Hozzávalók:
Kekszes alap:
1 evőkanál homoktövis magörlemény
15 dkg darált zabkeksz
fél teáskanál fahéj
10 dkg olvasztott vaj
Túrókrém:
25 dkg túró
2 dl habtejszín
9 dkg görögjoghurt
9 dkg olvasztott fehércsokoládé
fél dl homoktövis velő
1,5 evőkanál homoktövis héjörlemény
1 teáskanál vanília aroma
12 dkg eritrit
Velőkrém:
fél dl homoktövis velő
fél teáskanál fahéj
1 evőkanál eritrit
1 dl habtejszín
Az alapanyagok mennyiségét 13 cm-es átmérőjű tortaformához írtam le, hogy szép magas krémet kapjunk, de természetesen ez arányosan változtatható.
Először is a tortaformánk alját béleljük ki sütőpapírral és az oldalát nagyon vékonyan kenjük ki vajjal.
A kekszes alap hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd ehhez a morzsához öntsük hozzá az olvasztott vajat. Keverjük jól össze és alaposan nyomkodjuk bele a formába.
Amíg a krémet elkészítjük addig a kekszalapot tegyük hűtőbe és hagyjuk visszadermedni a vajat. Ez körülbelül addigra meg is történik, mire végzünk a többi művelettel.
A túrókrém elkészítéséhez verjük fel a habtejszínt, majd adjuk hozzá a túrót, a joghurtot, a homoktövis velőt, a héjörleményt, a vaníliát és az édesítőt. Miután ezt elegyítettük, öntsük hozzá az (kissé kihűlt) olvasztott fehércsokoládét.
A krémet szépen egyenletesen oszlassuk el a kekszes alapon és tegyük vissza a hűtőbe, amíg a velőkrémet elkészítjük.
A velőkrémes réteget hasonlóan készítjük el, mint a túrókrémet. Miután keményre vertük a habtejszínt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a túrókrém tetejére halmozzuk.
Körülbelül 4-5 órán keresztül hagyjuk a hűtőben megdermedni!
A forma oldalától egy éles kés segítségével válasszuk el a tortánkat. A tetejét díszíthetjük darált keksszel, cukorgyöngyökkel és friss citrommal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!