Köszönjük Tortasuttogó-nak a szuper receptet!
Az a bizonyos csokis homoktövis keksz, aki kiváló társa volt a sütőtök moussenak.
Introvertáltként nem kötöttem túl sok új ismeretséget a végtelenített játszóteres időkben, de Vivi az egyike azoknak, akikkel volt szerencsém megismerkedni.
Tök véletlenül derült ki, hogy homoktövis ültetvényük és ezáltal saját kiváló termékeik vannak.
Tőle kaptam ajándékba a képen is látható homoktövis magőrleményt - gyönyörű színe van, hajaz a kakaóra -, amit lisztként hasznàltam.
Összetevők:
100 g étcsoki 74%-os
1 marék darabolt/szeletelt mandula
20 g kókuszzsír
5 g dia wellness negyedannyi
20 g Vivam homoktövis magőrlemény
15 g gm zabpehelyliszt
1 tojás
1 kk gm sütőpor
1. A csokit a kókuszzsírral felolvasztod.
2. A tojást az édesítővel 5-8 percig habosítod.
3. Óvatosan beleforgatod a lisztes keveréket.
4. Hozzáadod a kihűlt, de még folyós csokit.
5. Ízlés szerint variálhatod a hozzáadott magot/aszaltgyümit/csokit.
6. A kikevert masszából kanalak segítségével kis kupacokat halmozol, rusztikusra elnyomkodod.
7. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 10 perc alatt készre sütöd.
Ebből az adagból kb. 10 db kekszed lesz.
Hozzá kell tennem, hogy én ezt egy édeskés moussehoz szántam, így maga a keksz harapósan étcsokis.
Jó étvágyat!
(NEM fizetett hirdetés!)