Az egészséges bélflórának fontos szerepe van az immunrendszer zavartalan működésében. De ez korántsem az egyetlen fontos dolog, emellett rengeteg ragyogó immuntippet ismerünk. Azonnal fogyasszunk homoktövisből készült termékeket, mert így felvértezzük magunkat a téli megfázások és betegségek ellen.
Bár a bogyók sokkal kisebbek, mint a citromok, csaknem tízszer több C-vitamint tartalmaznak, és egyedül a csipkebogyó veheti fel vele a versenyt. A homoktövis az összes B-vitamint is magas szinten tartalmazza; ezek fontosak a vérképzés és az idegműködés szempontjából.
A szervezet nem tudja tárolni a C-vitamint, tehát nincs értelme egyszerre nagy mennyiségeket inni belőle. Azok, akik szeretnék egészségesen átvészelni az év hűvösebb évszakát, fogyasszanak homoktövist rendszeresen. Két kis egység, egy reggel, egy este, optimálisan fedezi a C-vitamin napi szükségletet.
Ha még több homoktövist szeretnél enni, sem probléma, a kis bogyókat nem lehet túladagolni. A felesleges C-vitamin egyszerűen kiválasztódik, ezért nyugodtan élvezd ezt a vitaminbombát, hiszen a savanyú nemcsak egészségessé tesz, hanem viccessé is.
A C-vitaminnál a felszívódás sokkal jobban zajlik, ha természetes növényi összetevőkkel támogatjuk, ilyenek például a flavonoidok, ami a homoktövisben is van.
C-vitamin számos olyan hormon és neurotranszmitter képződéséért is felelős, amelyek pozitívan befolyásolják koncentrációs képességünket és hangulatunkat. A C-vitamin széppé is tesz, különösen a kötőszövet erősödéséhez járul hozzá. Ráncok, narancsbőr vagy sápadt arcszín? Mindez a múlté! Nem csoda akkor, hogy a homoktövist maszkokhoz, krémekhez és hajápoláshoz is használják.