VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

Adható a babáknak homoktövis?


2021-03-05

Adható a babáknak homoktövis?


Néhány éve lett a bioélelmiszerek egyik "sztárja" a homoktövis, főleg immunerősítő hatása miatt, illetve mivel viszonylag gyors hatást lehet vele elérni különféle tápanyaghiányos állapotok, esetleg fokozott igénybevételnek kitett (sport, stressz, feszített munkatempó) kitett szervezet általános roborálására.

Nagyszerű hír, hogy már 1 éves kortól adhatjuk gyermekünknek a homoktövis velőt, napi 1 teáskanállal. Keverjük a bébiételbe, vagy a pici gyümölcslevébe. Érdemes előtte megkóstolni, hogy tudjuk, mennyire lesz savanyú az itala vagy az étele, amibe belekevertük. Ha túl savanyú és emiatt a baba elutasítja, akkor osszuk el kisebb adagokra a napi mennyiséget.
Figyeljük a székletét! Ha esetleg túl híg lesz, pár napig ne adjunk neki homoktövis velőt, vagy csökkentsük az adagot.
Fokozatosan szoktassuk hozzá gyermekünket az új élelmiszerhez! Előbb kisebb adaggal kezdjünk, majd néhány naponta növeljük az adagot, amíg el nem érjük a napi 1 teáskanál mennyiséget.

2 éves kortól akár napi 2 teáskanálnyit is adhatunk gyermekünknek.

1 éves kortól adható a homoktövis magőrlemény is, főzelékekbe, pépes ételekbe, turmixokba keverve. Ebből is napi 1 teáskanálnyit adjunk maximum.

A magolajat bőrápolóként 1 hónapos kortól használhatjuk. Pelenkakiütésre, ekcémára, száraz vagy irritált bőr ápolására. Végezzünk előtte bőrpróbát a picin, és figyeljük meg, hogy nem jelentkezik-e allergiás reakció. Ha nincs egyéni érzékenység, akkor bátran alkalmazhatjuk napi rendszerességgel.

További részletek

#