VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

A férfiak egészsége ugyanolyan fontos


2022-03-15

A férfiak egészsége ugyanolyan fontos


Férfiak egészsége
Sokan azt gondoljuk, hogy a férfiak legyőzhetetlenek! Az apák egészségére ugyanolyan nagy figyelmet kell fordítani, mint bárki másra. A homoktövis a legjobb választás a férfiak egészségére, előnyei számos olyan egészségügyi problémára kiterjednek, amelyekkel a férfiak manapság szembesülnek.

Egészségügyi előnyök
A homoktövis bogyók számos pozitív egészségügyi hatással rendelkeznek. Ezek közé tartoznak a gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő hatások. Egy másik fontos összetevő a fitoszterol, más néven növényi szterol. A homoktövis sejtmembránjaiban található szterolok segíthetik a szív egészségét. Tanulmányok azt mutatják, hogy az Omega-7 küzdhet az anyagcserezavarok ellen. Ennek eredményeként javíthatja az inzulinérzékenységet és csökkentheti a gyulladást.

A homoktövis magas antioxidáns-tartalmú. Számos tanulmány bizonyítja a férfiak egészsége és az antioxidánsok fogyasztása közötti kapcsolatot. Az antioxidánsokat kapó betegeknél egy vizsgálatban 40%-kal kisebb volt az esélye a polipok újbóli kialakulásának. Az antioxidánsokat és kartenoidokat tartalmazó ételeket fogyasztó férfiaknak kevesebb húgyúti egészségügyi tünetük volt. Mint tudjuk, a homoktövis tele van természetes karotinoidokkal és antioxidánsokkal. Végül egy tanulmányban férfiak egy csoportját követték nyomon, akik megpróbálták teherbe ejteni a feleségüket. Az antioxidánsokat szedőknek nagyobb esélyük volt arra, hogy partnerükkel egészséges terhesség alakuljon ki.

#