VIVAM - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

5 érdekesség, amit eddig nem tudtál a homoktövisről!


2021-09-13

5 érdekesség, amit eddig nem tudtál a homoktövisről!


1. Egzotikus
A homoktövis bogyó a Himalája egyes területein és Szibériában volt megtalálható régebben. Kínában több mint ezer éven át széles körben dicsérték és gyógyászati célokra használták, és csak az elmúlt évtized óta kezdett népszerűvé válni. Nevével ellentétben a homoktövis bogyó nem a tengerből, valójában a hegyvidéki régiókból származik.

2. Rengeteg beceneve van
Homoktövis bogyó, vagy tengeri bogyó, vagy obliphica, vagy utóbbi neve - Hippophae rhamnoides L, ami azt jelenti, hogy "fényes ló", mert pontosan ezt a bogyót etették az ókori görögök a lovaikkal, és a lovak szuper fényes és csillogó szőrzetéért. A görög mitológia szerint Pegazus, a mitikus szárnyas ló kedvenc tápláléka is.

3. Tápláló erőmű a haj számára
A bogyó varázslatos kondicionáló tulajdonsága minden hajrajongó álma. A homoktövis bogyóból származó antioxidánsokkal és omega zsírsavakkal teli homoktövis jelentősen fényesebbé, simábbá és erősebbé teszi a hajadat. A szupergyümölcs 3-szor több A-vitamint tartalmaz, mint egy sárgarépa és 15 (igen, 15) x több C-vitamint, mint egy narancs, így a szupergyümölcs egy felturbózott tápanyag-erőmű. Emellett 190 sejttápláló, biológiailag aktív vegyületével védi a hajat és a bőrt az oxidációtól és az öregedéstől.

4. Sokoldalúan felhasználható
Nemcsak az egészséges sörényhez járul hozzá, hanem támogatja a szív egészségét, elősegíti a máj egészségét, erősíti az immunrendszert és védelmet nyújt a cukorbetegség ellen. A bőrápolóktól kezdve az olajokon át az egészségmegőrző készítményekig sokféle termékben felhasználható.

5. Fanyar az íze
A bogyót gyakorlatilag nyersen is eheted, de hihetetlenül savanykás ízű. Ezért gyakran használják szószokban, lekvárokban, gyümölcslevekben vagy süteménybe sütve. Íze olyan, mint az ananász és a maracuja keveréke, de édesség nélkül.

Forrás: https://www.amika.com.hk/…/5-weird-but-fun-sea-buckthorn-b…/

#